21 Mayıs 2021 Cuma

dakika ve skor

"Hatta ben, kendi dışımda kalan birçok şeyi bilmediğim gibi,  ne yazık ki insanın aradığını hiçbir zaman, hiçbir yerde bulamayacağını da bilmiyormuşum. Bulamazmış oysa... Ona benzer birtakım şeylerle karşılaşabilirmiş belki, çoğu kez bunlardan bazılarını aradığı şeyin ta kendisi sanabilir, hatta onlara bir an için sımsıkı, hiç kopmamacasına sarılabilir ve işte böylece, insanın algılama zayıflığından doğan tatlı bir yalanın içinde bir süre de olsa oyuncağına kavuşmuş bir çocuk gibi avunabilirmiş ama, nedense aranan asıl şey hep insanın içinde kalırmış... Hem de, kimi zaman kılık değiştirip kendini başka bir şeymiş gibi kabul ettirerek, kimi zaman sesini soluğunu kesip kısacık bir dalgınlığa dönüşerek, kimi zaman da bir el hareketinin nedensizliğine, bir bakışın bulanıklığına, bir iç çekişin derinliğine ya da bir soluk alıp verişin alışılmışlığına gizlenerek kalırmış..."*


*: hasan ali toptaş, bin hüzünlü haz

2 yorum:

Zelda Capulet dedi ki...

hasan ali toptaş deyince içim acıyor. kitaplarını elimden çıkarmadım tabii ama kitaplıkta en görünmez yere, en alt rafa koydum; elimden baş türlüsü gelmedi.

verbumnonfacta dedi ki...

insanlık onuruna sahip olup da içi acımayan, olanları duyunca başından kaynar sular dökülmeyen bir kişi olduğunu bile sanmıyorum.

kendisini tanımam ama yazdıklarına, yazılarında dert ettiklerine bakarak hissettiklerim böyle biri olmasına ihtimal tanımıyordu. hep böyle olmaz mı? hisler hep yanılmaz mı?

türkçeyi güzelleştiren, türk edebiyatını çoğaltan bir yazar olduğunu inkar edemiyorum ama. belki bu yüzden onu unutuşun kollarına bırakmak arzusuyla dolu olmam. kitapları kitaplığımda dursun, zaman zaman okuyayım ama hakkında tek kelime etmeyeyim, diye örtük bir karar almam.