7 Eylül 2019 Cumartesi

bisiklet ve dantelli iç çamaşırları

başlığı okuyunca, "yuh artık! vnf. de iyice gemi azıya aldı" diyenler de aceleyle tarif defterlerini önüne çekenler de bu yazıda aradığını bulamayacak.

şüphesiz, "bisiklet ve dantelli iç çamaşırları; en sevdiğim ikili..." diyecekler de çıkacaktır. önlerinde saygıyla eğiliyorum.

*

selçuk bir gün bir bisiklet aldı. pahalı bir şey. bütçesinde meydana gelen hasarı anlatacak kelime ya da edep dairesinde bir deyiş aradım ama bulamadım. pahalı işte...

geçer nasıl olsa, dedim. nihayetinde, bir yıl sonra bu kitabı okuyor olacağım diyerek fransızca roman alan biridir kendileri. yıllar geçti, roman kitaplığında o günün bir hatırası duruyor ve selçuk tek kelime fransızca bilmiyor.

ama bu bisiklet bahsi uzadıkça uzadı. bisiklet gezi grubu, internette bisiklet forumlarında sorular- cevaplar, yurt dışına aksesuar ısmarlamalar, hafta sonu bisiklet gezileri, bisikletsever bir sevgili... hatta, evinin bir odası bisiklet tamirhanesine döndü. artık ona gerçeği söylemenin zamanı gelmişti.

"sizin bisiklet grubuna bakınca dikkatimi çeken bir şey oldu," diyerek ilk adımı attım. "tanrım! geliyor," oldu tepkisi. ne de olsa beni biliyor. "hazırım," diye ekledi.

"sizi bisiklete çeken motivasyonu anlıyorum. doğum günü pastasındaki mumlara inat hâlâ genç olduğunuza eş, dost, akrabayı, en önemlisi kendinizi inandırmaya çalışıyorsunuz. pekrenkli kıyafetler, yaşıtlarına göre bir ölçek fit bedenler, doğa, özgürlük falan."

"tam olarak öyle değil, dostum" diyecek oldu ama uyardım: "bana dostum deme". çünkü selçuk'un dostlarına ne yaptığını iyi biliyorum.

"fark ettin mi bilmiyorum ama aranızda bir tane bile genç yok. aslına bakarsan, sporcu değilse bisiklet yüzünden kendini paralayan genç de yok. bisiklet yaşlı işi. başka bir deyişle, gençliğinizi ispat etmek için çıktığınız bu yol bizzat yaşlı olduğunuzun ispatı."

burada durduğumu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. onun yere yıkmıştım. üzerinde tepinmek fırsatını kaçıramazdım. asla kaçırmam.

"tıpkı dantelli iç çamaşırları gibi. kendinden emin hiçbir kadının böylesine rahatsız bir şeyi tercih edeceğini sanmam. ancak muhatabı üzerinde yarattığı etkiden şüphe duyanlar, benden iş geçti diyenler tercih eder. yoksa neden seksi olabilmek için dışarıdan yardım alma ihtiyacı duysun ki? yani, bundandır onların babaanne giyeceği olması. tam da muhatabınızı haklı çıkarması. hissettiklerinizi onaylaması."

Hiç yorum yok: