2 Haziran 2015 Salı

hamburg'un bundesliga saati tekledi ama durmadı

"sporun her türüne gönülden bağlıyım," derken, hiçbir zaman sporun yalnızca yarışmacı yanını kastetmedim. yarışmacı yan kadar sporun büyüttüğü hikâyeler de cazip çünkü.

o hikâyelerden biri bu defa alman futbol kulübü hamburg sv vesilesiyle yaşandı.

bundesliga'da, başka bir deyişle bin dokuz yüz altmış üç yılında kurulan almanya birinci futbol ligi'nde en başından beri yer alan ve hiç küme düşmeyen tek takım olan hamburg, evi imtech arena'ya kurulan ve bundesliga başladığından bu yana geçen süreyi yıl-gün-saat-dakika-saniye olarak gösteren elektronik saatle yıllardır bunun havasını atıyordu.

ligin en eski takımı olduğu için "dinozor" olarak anılan takım, bu sene de tıpkı geçen yıl olduğu gibi küme düşmekten play-out denilen baraj maçları sayesinde kurtuldu.

son iki takımın doğrudan ikinci lige düştüğü bundesliga'da sondan üçüncü olan hamburg statü gereği ikinci ligi üçüncü sırada bitiren karlsruher ile baraj maçları oynayacak ve iki maç sonunda rakibine üstünlük sağlayan takım önümüzdeki yıl yoluna bundesliga'da devam edecekti.

hamburglu oyuncular bu maçlara hazırlanırken, yöneticiler de çok merak edilen bir soruya cevap verdiler: takım ikinci lige düşerse saat durdurulacak.

hamburg'ta oynanan ve bir-bir sonuçlanan ilk maçın rövanşında normal sürenin sonundaki uzatma dakikalarına bir-sıfır mağlup giren hamburg doksan ikinci dakikada beraberliği sağladı ve maçı uzatmaya taşıdı. yüz on beşinci dakikada ise son darbeyi indirdi: iki-bir.

yani saat hâlâ çalışıyor. ve ben bunları yazarken "elli bir yıl iki yüz seksen bir gün on dokuz saat üç dakika yirmi dokuz saniye"yi işaret ediyordu.

Hiç yorum yok: