2 Temmuz 2012 Pazartesi

remzi ünal*

'ceset' sevdalısı, aikidocu, prensip olarak tahsilat işlerine bakmayan, karısını ya da kocasını takip ettirmek isteyenleri baştan eleyen istanbullu özel dedektif.

bir zamanlar ajansını dolandıran dergicileri bulduğu reklamcı arkadaşı sayesinde hürriyet gazetesinde ücretsiz yayınlanan 'küçük ilan'ı, kafa bulmak için arayan işsiz güçsüz tayfasının içini dökmesine yarayan telesekreteri var.

yapılması icap eden kimi tatsız işleri yapamayanların oluşturduğu talebe cevap veren, kimi meslektaşları gibi aşkın bir adalet duygusuyla değil, hayatını kazanmak ve bazan da kuyruğunu kurtarmak için dedektiflik yapan bu adam, altıncı kitabın sonunda kameraya baktı, "ben remzi ünal. şu hava kuvvetleri'nden müstafi, thy'den kovulma, kendisine saygısı olan hiçbir 'frequent flyer'ın adını bile duymadığı sekizinci sınıf charter şirketlerinde bile tutunamayan, şu sıralar sayenizde ms flight simulator'un cessna'sını her çakışında inatla bir daha yükselen eski pilot, ex-kaptan, artık emekliliğe niyetli özel dedektif remzi ünal. kafasında epeyce kullanılmış humprey bogart şapka." dedi ve çıktı gitti...


*:remzi ünal polisiyeleri, celil oker (altıncı kitap ise, bir şapka bir tabanca)

Hiç yorum yok: