7 Kasım 2019 Perşembe

ihtimaller

"Bir kadını yıllar sonra yeniden bulabilir, bir anda karşısına çıkıp yalvarırcasına gözlerinin içine bakabilir, af dileyebilir, hatta onu ikna edip bir şekilde hayatına tekrar sızabilirdiniz. Ama zamanın herkesten eksilttiklerini, bir şeylerin hep yarım kalacağını; yıllar önce şefkatle tutulan bir elin, sevgiyle, âdeta tutkuyla bakan o gözlerdeki ışıltının eskisi gibi olmayacağını da peşinen kabul etmek gerekiyordu ve galiba hepsinden öte en çok bu ihtimalden korkuyordum."*


*: kemal varol, âşıklar bayramı

4 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

Bence de hiç boş hayallere kapılmamak lazım.Bulmayı arzulanan
tüm özeliklerin yerinde yeller eser, zaman bir çok şeyi ya öldürmüş ya da değiştirmiştir. en iyisi rotaya devam etmek..

verbumnonfacta dedi ki...

çünkü onu geri isterken, son hâlini değil onu tanıyıp sevdiğimiz, başka bir deyişle ilişkinin ilk günlerindeki hâlini isteriz.

pelinpembesi dedi ki...

ilişkilerin ilk günleri yapısı gereği yanıltıcıdır,gözümüz olanı tam görmez,
fazla anlam yükleriz karşıdakine zaten hormonlar söz sahibidir. ee her zaman eninde sonunda göz açılır ve gerçeği görür. bu yüzden pişmanlık duymamak için sonradan iyi düşünmek gerek. (bence)

verbumnonfacta dedi ki...

bence de...

o yüzden insanlar ilişkinin başındaki o büyülü günlere talip olur. o günler geçip de muhatap teraziye konulduğunda bir sürü eksik ortaya çıkar çünkü.

bir 'bence' de ben söylersem: ortada bir yanlış anlama yoksa bitmiş bir hikâyeye asla asla geri dönülmemeli. çünkü, "yeniden" kadar saçma bir şey olamaz.