18 Ocak 2019 Cuma

susma hakkı

gündelik hayat bir sürü bubi tuzağı ve mayınla dolu. bunların çoğu da kadın erkek ilişkilerinin güzergâhına yerleştirilmiş. ve biz erkekler için bunlardan kaçmak ise neredeyse imkansız.

mesela, muhatabınız az önce soyunma kabininden çıkmıştır. ya da siz odaya girdiğinizde ayna karşısındadır. elleri kıyafetine çeki düzen verirken bir yandan da her açıdan kendine bakmaktadır. derken, o kaçınılmaz an gelir: ya kilo aldığını söyleyecektir ya da bir yerlerinin küçük veya büyük olduğunu.

buna şahit olan erkek kesinlikle susmak zorundadır. emin olun, yapabileceği daha iyi bir hamle, seçebileceği daha iyi bir strateji henüz icat edilmemiştir.

yanıldığını söylemeyi bir deneyin bakalım. en hafifinden kadınlarla ilgili bir şey bilmemekle suçlanırsınız. muhatabınızın aynada şahit olduğu facianın boyutuna göre, ne körlüğünüz kalır, ne yağcılığınız ne de geri zekalılığınız.

cesaretiniz varsa, haklı olduğu söyleyin. öldünüz.

en kabul edilemez cevap yarışmasının birincisi ise, abarttığını söylemektir. her harfinden, her tınısından riyakârlık damlar. öyle ki yere düşen damlaların sesinden bir süre hiç kimse bir şey duyamaz. "haklısın ama dert ettiğin kadar da değil". hangi kadın bunu duymak ister ki?

3 yorum:

Candan dedi ki...

kendi adıma konuşacak olursam; o an yanımda bulunan erkeğin susmakla birlikte sırtımdan sarılıvermesi o anı kurtarırdı.
tıpkı, bir nedenle konuşurken hızını kesemeyen bir kadını zarifçe susturmanın en güzel yolunun kadını dudaklarından öpüp, mühürleyip sözcüklerini içinde hapsetmek olduğunu düşündüğüm gibi.
muhatabını seven erkeklere naçizane önerim olsun.
hem, sevmiyorsa zaten kadının soyunma kabininde işi ne :)

verbumnonfacta dedi ki...

girişe "bahsi geçen isimlerin gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur" tabelasını asalım da, birileri kadınlar üzerine ahkâm kestiğimi sanmasın.
*
dileyelim ki muhatabınız bunları okuyor olsun. böylece o tuzaklardan birini sağ salim atlatsın.
diğer yandan, genelleyerek konuştuğumuz bu bahiste son cümlenize hiç mi hiç katılmıyorum. bir kadın kendi için giyinir, kendisi için bakımlıdır, kendisi için spor yapar vs.


Candan dedi ki...

elbette "bir kadın kendi için giyinir, kendisi için bakımlıdır, kendisi için spor yapar vs".
demeye çalıştığım şey şu idi; bir erkek soyunma kabinimin yakınına kadar gelmişse benim için özel biridir ve ben de onun sevdiği biriyimdir. böyle bir durumda muhatabımın sevgisini (kendi adıma konuşabilirim ancak) böyle göstermesi hoş olurdu. "özel biri değilse soyunma kabinimin yakınına kadar gelemezdi zaten" anlamındaydı dediklerim.