2 Ocak 2019 Çarşamba

ismet bey

dostlarım, mustafa kutlu'ya olan hürmetimi bilir. ki, hayallerimden biridir bir gün 'dergâh'ın kapısından girip 'hacı' ellerini öpmek ve lütfederse bir bardak çayını içmek. ismet özel'e gelince; türkçenin en büyük şairi, diyorum, daha ne olsun...

twitter sayesinde haberim oldu. meğer mustafa kutlu, mavera vakfı'nın düzenlediği bir söyleşiye katılmış ve sorulara yanıt vermiş. bunlardan biri de, dergâh dergisi'nin kuruluşunda birlikte çalıştıkları ismet özel üzerine. eminim kimse şaşırmamıştır.

"ismet bey hakkında konuşmak fevkalâde zordur. çünkü ismet bey'in kendisi zordur. trajik bir adamdır. kimseyle imtizaç etmesi mümkün değildir. mafevkimde kimse yok, demektedir. buna da hakkı vardır. son büyük türk şairi olarak kabul ederim kendisini. fikriyatına da saygı duyarım. fakat mizacı ve yürüdüğü yol bakımından daima uçlarda dolaşan, daima ne yapacağı çok belli olmayan, nerede ne söyleyeceği çok hesaba kitaba gelmeyen fevkalade derin fakat bir o kadar geçimsiz önemli bir fikir adamıdır. ama şiiri bence onun da önündedir."

merkez üs: https://www.yenisafak.com/video-galeri/hayat/mustafa-kutlu-aydinimiz-dindar-olmaktan-korkar-2188095

uzun hâli ise buradan başlıyor.

Hiç yorum yok: