27 Ekim 2017 Cuma

kadınlar-erkekler: on yedi

kadınlar bir öncekini unutturmak ve ilk defa gibi olmasa da farklı olmak isterken, erkekler bir öncekinin yaptıklarının yerini almayı ve böylece eskiyi olmamış kabul ettirmeyi seçerler.

3 yorum:

Candan dedi ki...

kendi adıma konuşabilirim ancak; bir aşk bitmişse yanlış giden bir şey yüzündendir. ve ilişki de biter. geri dönüşü de yoktur. diğer kadınları bilemem. ve ola ki günün birinde yine aşık olursam ve dahası bir ilişkiye başlayacaksam eskisine benzesin istemezdim.

bir erkeğin önceki sevgilisinin yaptıklarını bilmek, duymak istemem. birinin yerini almak mümkün müdür? hem bunu niye isteyeyim ki?

kadın-erkek fark etmez. bir aşk bitmemişse (yarım kalmışsa bir nedenle) yeni bir ilişkiye başlamak muhatabına acı verecektir çünkü yeni sevgili eskisi ile habire kıyaslanacaktır ya da arada ve aralarında gezinecektir. yarım kalmış aşkı olanlara aşık olmak acı çekmeye teşne olanların harcı sanırım...hoş aşk da soru sormaz ya...

bunlar da aklı karışık benim genellemelerim sanırım...

verbumnonfacta dedi ki...

en sondan başlıyorum...

genellemelere itirazım yok. yeter ki kendini dayatmasın. üstelik genellemeler konuya girip çoğaltmakta oldukça faydalı.


benim bu başlık altında söylediğim, ahkam etiketinden yoksun ahkamlar ise genelleme gibi gözüken ama bir vesile ile ağzımdan çıkan cümleler. her türden ahkam gibidir, doğruluk iddiasında değildir. iki gün sonra boyumun ölçüsünü alıp o ölçüye göre konuşabilirim pekâlâ.

burada bahsettiğim durum ise biten bir ilişkinin ardından, yeni bir ilişkiye hazır olma süreci yaşandıktan sonra, aşk olunca ya da kader kişileri karşılaştırınca yaşanan bir durum.

kısaca, normal bir ilişkiye erkeklerin ve kadınların bakışı. kadına özel olmak, daha çok sevilmek yeterken başka bir deyişle mazinin bir önemi yokken, erkekler ilk olmayı, muhatabının "hayatım seninle başlıyor" demesini istiyor.*

*: bütün bu cümleler bir "bence" ihtiva ediyor.

Candan dedi ki...

"mazinin önemi yok" denilebilir mi? bizi biz yapan şeylerin başında gelmez mi o maziyi bugüne nasıl taşıdığımız? geleceğimize de izi belirsiz yollar çizip kararlarımızı etkilemez mi?

"daha çok sevilmek yeterken" demişsiniz. doğrusu oradaki 'daha' beni ne çok üzerdi...

kendi adıma "hayatım seninle başlıyor" ile yetinmezdim. "seninle yaşamak, seninle yaşlanmak, seninle ölmek, öteki dünyada da benimle ol" diyecek kadar çok sevmek-sevilmek isterdim. evet, çok şey istiyorum...
ve elbette, ilk ve son olmak isterdim.
hayat...