4 Temmuz 2011 Pazartesi

günün sorusu: fotoğraf

baidoa'da açlıktan bitkin düşmüş çocukların yanında poz veren sophia loren'i ve onun fotoğrafını çekmek için, ayakta duracak gücü kalmamış somalili çocukları itip kakan paparazzilerini hatırlıyor musunuz?

3 yorum:

pınar dedi ki...

acaba paparazilerinde göreve başlarken ettiği bir yemin var mıdır?
şartlar ne olursa olsun,görevime sadık kalacağıma,fotoğraf makinam üzerine and içerim gibi.

cecil dedi ki...

ay hayır!
şanslı hissettim şimdi kendimi bunu hiç duymadığım için!

verbumnonfacta dedi ki...

dün akşam, yemek yediğimiz lokantanın duvarına asılı sophia loren'in gençlik günlerinden kalma bir fotoğraf ve 'bu kimdi?' sorusu olmasaydı muhtemelen ben de unutmuş, yani hiç şahit olmamış gibi olurdum.

ve buradan çevreye duyarlılığını ispatlamak için konserler düzenleyen, ama bu konserlere çevrenin canına okuyan jetleriyle giden ünlülere uzandı zihnim.

bizim de dahil olduğumuz bu hikayede masumiyete en yakın duranlar ise paparazziler bana kalırsa. o yüzden 'paparazzileri' değil '...paparazzilerini' dedim.

bizim suçumuzsa, ünlülerin gerçek olduğuna inanma ya da seyretme arzumuzla onlarin daha çok bu hallerini talep ediyor oluşumuz. bir stüdyoda çekilmiş çıplaklığı daha fazla fotoğraflar yerine, kilometrelerce öteden çekilen ve yapraklar arasında bir kolu ya da bacağı gösteren fotoğraflara daha çok talibiz.