7 Mart 2012 Çarşamba

baksana talihe*

fıroyd abimize sormaya gerek yok, ajda pekkan ilgimde etkili olan kişi ahmet dayımdır. tıpkı, eğlen güzelim dışında ajda90 ve sonrası hiç olmasaydı, düşüncemde olduğu gibi...

ve marilyn monroe olmak fırsatını kaçırmışsa da greta garbo gibi yapabilirdi, diye düşünür, hâlâ içten içe ajda pekkan'a sitem ederim.

anlatılanlara göre ahmet dayımın sevgisi o kadar büyükmüş ki odasının duvarları ajda pekkan posterleriyle kaplıymış. iş resmiyete dökülüp, nişan sonrası annanemlere girip çıkmaya başlayan gönül yengemin ilk işi posterleri sökmek olmuş.

bana gelince, ne vakit kendimi eski şarkılar, özellikle de "ajda şarkıları" arasında bulsam, ahmet dayım siyah beyaz bir fotoğraftan çıkar gelir -paçaları bol pantolon, ince uzun bedenine tam oturan yakası uzun bir gömlek, kapkara saçlarını yana taramış, favoriler uzun- ve duvarı 'ajda pekkan'larla kaplı bir odada hülyalı gözlerle sigarasının ağır ağır tavana doğru yükselen dumanını seyredip, hayaller kurar.

*ajda pekkan, baksana talihe

6 yorum:

Madame Butterfly dedi ki...

Ajda Pekkan hayranı olamadığım için hep hayıflanmışımdır kendime..bizim çocukluğumuzda şarkıcı tutmak diye bir şey vardı, arkadaş grubunda en popüler olanlar kafadan Ajda Pekkancılardı. Çok zorladım kendimi ama sevemedim :) benim adamlarım hep ve herzaman mfö olmuştur onları da benden başka kimse tutmazdı zaten :)

verbumnonfacta dedi ki...

büyük dayımın etkisini bir kenara bıraksak bile, ajda pekkan'ın kayıtsız kalınamaz bir havası vardı. bence şarkılarından çok bunun etkisi var 'star' oluşunda.
emefö bahsine gelince, 'benden başka' demek için acele etmeyin lütfen :)

semiaa dedi ki...

hakkat, ajda pekkan ne kadar feci bir fenomendir ya. Çok yapay oluşu irrite edici gelse de bu yapaylığından çıkan estetiği uğruna çektiği acılara da saygı duymamak mümkün değil. Benim içinse ah, nalet mesleğim, çok başka bir hissiyat oluşturuyor, nedense tamamlanmamış, yarıda kalmış, bir gün bitirmek zorunda olduğum işleri hatırlatıyor.

verbumnonfacta dedi ki...

ona da türkan şoray'a yaptığımı yapıyor, görmemeyi tercih ediyorum.

bunun için de türkan şoray'ın estetik görmemiş hali, ajda90 öncesi ajda pekkan gibi kavramlar icat ediyorum.

evet, 'ah, lanet meslekler'imiz.

Adsız dedi ki...

sanşlı adammış dayınız, tutkusunu böylece anlatabilen bir yeğeni olduğu için.

verbumnonfacta dedi ki...

sanırım burada, asıl şanslı olan benim, demekten başka sözüm yok.