20 Ocak 2017 Cuma

dost tavsiyesi

beni iyi tanır. ben de onu.

okuma zevkimiz çoğu zaman uyuşmasa da tanıdığım en iyi okur o olabilir. en son hasan ali toptaş'ın son romanı kuşlar yasına gider'i okuyordu. benim de okuma listemde olduğunu bildiği için hiçbir şey söylememişti. en geç önümüzdeki hafta konuşurduk nasıl olsa.

bu sabah ondan bir mesaj aldım. "bence sen hasan ali toptaş'ın son romanını okuma." şaşırmadım dersem yalan olur. kalemi bu defa farklı akorlara mı basmıştı? hayır. "neden o zaman?" diye sordum. "kitap bir baba oğul hikâyesi anlatmıyor mu?"

"evet. ama bu hikâye seni üzer."

kitabı okuma listesi niyetine üst üste koyduğum kitapların en üstünden aldım. kitaplığa, diğer hasan ali toptaş kitaplarının yanına koydum. şimdi en üstte bullet park var.

elimde ise yavaş tren.

2 yorum:

cecil dedi ki...

Okuma mevsimindeyim ve burada bahsedilenleri araştırmayı raflarda aramayı, almayı seviyorum ...
Yıllar önceydi bu satırları okumaya başladığım ilk zamanlardı , Nazan Bekiroğlu'nu burasıyla tanıdım .. sevdim, yakın buldum .. öyle ki yazarların tüm kitaplarını alma huyum yoktu .. Nazan' a kadar ... defalarca okumayıda sevenlerdenim , altını çizdiğim cümleleri hele ...
Sonra 'yol hali'nde o da bundan bahsetmiş ; altı çizili sayfaları imzalarken heyecanlanıp kendimi yakın hissediyorum demiş ...
Öyle işte ..
telekkür ederim bu tanışıklık için ... binlerce kez

verbumnonfacta dedi ki...

nazan bekiroğlu'nu sever ve sayarım. isimle ateş arasında'yı kitaplığıma sokmayacak kadar nefret etsem, son romanı mücellâ'yı "yazarın kahramanına ihaneti" diye tanımlasam da.

kelimeleri bana hep iyi gelmiştir. iyi geliyor.