8 Mayıs 2014 Perşembe

doktordan

okyanusla kardeş bir şehir. bir nehri, bir sürü de romanı var.

suya inen sokaklarından birini mekan tutmuş, şu an bile "ruhu var," diyerek andığım bir kitapçıda bu şehirden bir kitabım olsun diye raflara bakıyordum. dikdörtgen bir karton parçasına yabancı müşteriler anlasın diye yazılmış "ikinci el" ifadesini görünce, yıllar önce biraz kendimle dalga geçmek biraz kendimi cezalandırmak için gazeteye vermek istediğim minik ilanı hatırlayıverdim: doktordan kalp...

"ne güzel bir kalbiniz var. insan öpmek istiyor," dediğinde, "alın sizin olsun," deme aptallığımı cezalandırmak istemiştim galiba. nihayetinde o bir doktordu ve onun için kalp; kişi sağ elini yumruk yapınca ortaya çıkan büyüklük kadar kas yığınından başka bir şey değildi. tıpkı ölümün teknik bir problem olması gibi. sözün kısası, ilan olası iki manayı da ihtiva edecekti: bir doktorun temiz ve az kullanılmış kalbi ve "alın sizin olsun," denilen, bir yerlerde unutulan daha ambalajı bile açılmamış bir kalp.

neyse ki vaz geçtim de, bugün kendimi daha az zavallı hissediyorum.

kaldı ki, çok geçmeyecek, bir doktorun ancak bir başka doktorla sevgili olması, flört etmesi, evlenmesi kuralı uygulamaya konulsun diye yetkili makamlara başvuracaktım zaten.

2 yorum:

Zelda Capulet dedi ki...

buradan bana çıkacak bir not var mı bilemedim :)

aman yanlış anlaşılmasın yaşam bilimlerine bir yakınlığım vardır ama M.D. değilim şükürler olsun. ama bu doktorlara bir yakınlık duymama engel de değildir doğrusu :))

verbumnonfacta dedi ki...

hayır. sizinle ilgili fikrimi bir önceki yorumumda söylemiştim. sözümdeyim.

bilinçaltı denilen karadelik bazan yutuyor bazan kusuyor. sadece bu.