17 Eylül 2021 Cuma

benzer işler

I.

üniversitede bir arkadaşımız vardı: bahadır. ama ben onunla tanışıncaya kadar adı önce baha'ya, çok geçmeden de vaha'ya dönüşmüştü. "vaha aşağı, vaha yukarı" durumu yani.

kış çoktan bitmiş, bahar neredeyse yarı olmuştu. kantinde oturmak yerine kendimizi dışarı atıyorduk. çimenlere, yer bulabilirsek kantin işletmecisinin dışarıya çıkardığı masalara. o gün ise kantinin girişinde, çimenliğin hemen kenarında, çimenlerle masalar, derslerle kütüphane arasında kararsız ayak üstü sohbet ediyorduk.

bir ara yakari ile sevgilisini gördüm. yakari'nin o kızı sevmesini çok severdik. çünkü hepimiz toplansak bir kızı öyle sevemezdik.

sadakat yeminini tekrar edip sevgilisiyle vedalaşan yakari yanımıza geldi ve tam gruba katılacakken, "vahadır naber?" dedi. sonrası sessizlik. nefesimizi tuttuk. adeta nefes almayı unuttuk. sadece biz değil kuşlar sustu, rüzgar durdu.

sonra gülmeye başladık. önce kantinin önündekiler, sonra fakülte, bütün okul, hatta bütün bir şehir gülmeye başladı sanki.

bahadır artık büyük adam oldu. adının sonunda 'bey' falan. ama okulun o günden sonrasını 'vahadır' olarak okudu, 'vahadır' olarak mezun oldu.

o günleri özlediğine ise adım gibi eminim.


II.

ama bu hikâyede en başından itibaren varım. o videoyu "çocuklar sever" diyerek tavsiye eden benim çünkü.

video ise, zafer algöz ve şürekâsının bir araya gelip icra ettiği, o vakitler beşiktaş'ta oynayan senegalli forvet demba ba güzellemesi. müslüm gürses harikası hangimiz sevmedik'ten serbest uyarlama.

videonun ne denli sevildiği, iddiamda haklı olduğum ise geçen gün çıkmış ortaya. evin en küçüğü tuvaletteymiş. tuvalette yalnız kalmayı sevmediği siciline işlenmiş olan ufaklık ilk olarak annesine hamle etmiş.

karı-koca onun tuvalette yalnız kalmaya alışması gerektiğini düşündükleri için anne net bir 'hayır'la sırasını savmış. ama sıranın babaya gelmesi gecikmemiş.

ilk önce, "baba sen gelir misin?" sorusu duyulmuş. sonra "baba gelir misin?" ricası. aldığı cevabı beğenmemiş olacak ki, "baba, gel!" diye ünlemiş. cevap olumsuz, sonrası ise evlere şenlik...

"gel baba... gel baba... gel baba... gel baba...gel!.."

video mu? tam burada...

Hiç yorum yok: