2 Mayıs 2016 Pazartesi

günün sorusu: intihar

"geçmişe dönebilseydim" ya da "hayata yeniden başlama şansım olsaydı" dedikten sonra "o an orada o yolu değil başka bir yolu seçerdim" demek örtük bir intihar arzusu değil midir?

5 yorum:

mithad a. selim dedi ki...

yaşayan bir ölünün itirafıdır bana kalırsa. o yanlış olduğunu düşündüğü tercihte pratikte zaten ölmüştür ve resmi ölümünü bekliyordur sadece.

verbumnonfacta dedi ki...

"o an orada o yolu değil başka bir yolu" seçerek şimdi olduğu kişiyi yani kendini öldüreceğini de biliyordur o zaman.

Zelda Capulet dedi ki...

eğer öyle kabul edersek, etrafımız 'kendinin seri katili' olan kişilerle dolu olurdu korkarım. "döndüğümüz, saptığımız yol" sayısı bunca fazlayken ve kim olduğumuzu neyin belirlediği bu kadar muğlakken, ümitsiz sorular bunlar! bazı yollar kişinin kendine varır, bazı yollar kişiyi dönüştürür. ömrümüz boyunca aldığımız yolları düşününce, pişmanlık bizim yarattığımız bir 'avuntu' sanki ha ne dersiniz?

verbumnonfacta dedi ki...

"kendinin seri katili"... tıpkı eski bir vakko reklamındaki gibi: "sonra bir defa daha". sevdim yani. hem de çok.

"günün sorusu"ların kalbini kırmayın lütfen. üstelik bu defa basit bir aritmetik sorusu kimliğine bürünmüşken: o ana döner, diğer yolu seçer şimdiki seni öldürürsün.

"pişmanlık"a gelirsek, bana kalırsa sahip olduğu iklim, bitki örtüsü, toprak yapısı vb. özelliklerden dolayı "avuntu" değil "acı" verendir.

Zelda Capulet dedi ki...

evet acı verir ama aslında "hayatta kalmanın" biçimlerinden biri pişmanlık duygusu; bir tür kendini "bağışlama" hali... avuntuyla uzaktan akrabalığı ondan...