28 Mart 2014 Cuma

seçimler, seçimlerimiz

geçtiğimiz günlerde hangi partiye oy vereceğimi sormaya cüret eden kişiye de dediğim gibi: hiç birine oy vermiyorum... çünkü, beni temsil etmiyorlar. herhangi bir partinin beni temsil edebilmesi için ben de partinin bir üyesi olmalıyım.

şimdiye kadar bir defa oy kulllandım. yerel seçimlerdi. muhtarlık ve belediye başkanlığı için oy kullanmış ama belediye meclis üyeliği için oyumu boş atmıştım.

ahmet amca muhtar olamadı. yine de günübirlik gelip kendisi için oy kullanmam onu çok mutlu etmişti. kendisi bir kaç yıl sonra öldü ama çocuklarının ve eşinin gözünde o bir oyun arttırdığı itibarım hâlâ yerinde durur.

belediye başkanı adayı ise sadece adını bildiğim, yıllardır seçime giren ama bir türlü kazanamayan biriydi. sırf bu hâlin içimde uyandırdığı şefkat yüzünden ona oy verdim. kazandı. şehir tarihinin gördüğü en başarısız belediye başkanı olduğunu itiraf ediyorum ama.

şimdi mi? ne muhtar adayıyım ne belediye başkanlığı... belediye meclis üyeliğinde ise hiçbir zaman gözüm olmadı.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Beni de temsil etmiyorlar VNF.
ama sanırım tepki oyu kullanacağım.
içim rahat olacak mı ? hayır tabii ki olmayacak.Lakin başka başka şeyler....

verbumnonfacta dedi ki...

"tepki oyu" diye bir şeyi kabul edemiyorum. ne yani, sevgilimiz iyi bir sevgili olmayı başaramıyor diye sevmediğimiz birine mi meylederiz? onu terk ederiz.

benim için bir şey yapmamış ve muhtemelen yapmayacak insanlar gelmiş oy istiyorlar. hepsinin de cehenneme kadar yolu var.

Adsız dedi ki...

sevmediğim birinden kurtulmak içindir bu meylim:)
diyeyim ve hiç sevmediğim bu siyasi ilişkiden elimi çekeyim.

verbumnonfacta dedi ki...

belki örneği iyi seçemedim. ama "tepki oyu" denilen şeyin insanları ister istemez "düşmanımın düşmanı dostumdur" hastalıklı mantığına götürdüğünü düşünüyorum. bütün oyların "a kişisi olmasın da kim olursa olsun" mantığıyla değil, "a kişisi kötü bir belediye başkanı ve b kişisi bu işi iyi yapar" mantığıyla verilmesini isterdim.

insanların siyasi bir fikri sahip olmasına sözüm yok. keşke ben de "hiçbir ideolojiye bağlı olmayanların ideolojisi" yerine iyi ya da kötü bir şeylere bağlanabilseydim.

dilerim, ne olursa olsun güzel olsun her şey.

Adsız dedi ki...

hepimizin dilegi o yonde, umariz guzel olur hersey.

cecil dedi ki...

sanki rejim değişecekmiş gibi abarttılarda abarttılar ..!
muhtar bile değişmedi oysa..

verbumnonfacta dedi ki...

@pluié,

duaların gücüne inananlardanım. güzel düşünce ve iyimserliğin de bir çeşit dua olduğuna inanıyorum. öyle olsun.

@cecil,

hiçbir şey değişmez.