12 Aralık 2013 Perşembe

"kaptan"ın entelektüel kadınlarla imtihanı

türk şiirinin "kaptan"ı attilâ ilhan'ın on beş mart bin dokuz yüz seksen iki tarihli nokta dergisinde yayınlanan, bu aralar görseli internette de dolaşan evlere şenlik bir röportajı varmış.

"ünlü şair, yazar ve gazeteci ilhan, kendisi ile yaptığımız röportaja şu başlıkları atmayı düşündü: "karım çok kıskançtır", "genç kızları baştan çıkartan yaşlı şair"" notuyla yayınlanan röportajın başlığı neyse ki her ikisi de değil.

"karımla entelektüel olmadığı için evlendim."

alt başlık ise, "entelektüel kadınların çoğunu camdan dışarı atmamak için kendinizi zor tutarsınız."

4 yorum:

Zelda Capulet dedi ki...

bunu alt metnini merak etmedim desem yalan olur :)

verbumnonfacta dedi ki...

"alt metin" derken attila ilhan'ı kastediyorsanız, benim aklıma, "kaptan! kaptanım!.." kadınlardan çok çekmiş olmalıdan erken "nisan bir şakası"na kadar bir sürü ihtimal geliyor. yok eğer bu blogun yazanını kastediyorsanız yaklaşık bir yıl önce verdiğim cevabı tekrar etmekte bir sakınca görmüyorum: yazdığım kırık dökük yazıların pek azının alt metni oldu. söz gelimi, "pilav," demişsem o "pilav"dır. (http://verbumnonfacta.blogspot.com/2012/03/pilav.html)

bu yazı da "pek az"a dahil olmayanlardan.

Sever dedi ki...

onun doğrusu şu: kadınların hepsi erkekleri camdan dışarı atmamak için kendilerini zor tutarlar. Ana analık genleri müsaade etmez.

hem zaten attila beydeki entellik ülkeye yeter-di, eve gelip kafa dinlemesi lazım, yanlışlarını yüzüne vuracak bi hatun gerek değildi.

verbumnonfacta dedi ki...

kadınlar haklı bana kalırsa. ne de olsa çoluk çocukla uğraşmak zor.

kim bilir, belki de korkuyordu attila ilhan?