30 Temmuz 2012 Pazartesi

pazartesi

"yenilmenin tohumunu taşır her pazartesi"*


*:turgut uyar, yenilgi günlüğü-pazartesi

2 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam,

Adı çıkmış doksana, inmez seksene diye bir laf vardır ya. Pazartesi de sanki böyledir. Adı çıkmış bi kere:)

OysaSalı günü var ya.. Tamam, salı günü sallanır denir. Ayrıca... Nanananooommm... Salı gününden korkulmalı:)

"Gemiyle salı günü sefere çıkılmaz" dedi. "Çünkü salı kan günüdür. Âdem Peygamber'in oğlu Kabil, öz kardeşini salı günü öldürmüştü. Ayrıca Havva Anamız gene salı günü âdet gördü. Aynı gün ölen başka o kadar çok insan var ki! Mesela Firavun'un sihirbazları. Bu adamların hepsi Hz. Musa'ya inanmışlardı, Zekeriya Aleyyisselâm ile Firavun'un karısı Asiye'de hep salı günü öldüler. Güvertedeki sünepeler ellerini çabuk tutmazlarsa biz de salı yola çıkmak zorunda kalırız ki, bu, yolculuğumuzun kanlı geçeceğine delalet eder."

İhsan Oktay Anar'ın Amat adlı kitabını okumuş muydunuz? Bu cümleler o kitabın 20. sayfasında yer alır. Turgut Uyar'a sevgim, saygım sonsuzdur. Amaa... Vay canına sayın seyirciler! Salı gününün geleceği düşüncesi, pazartesini bana unutturur:))

verbumnonfacta dedi ki...

öykücü, "bütün sonlar gibi yağmurdan sonrasını da sevmiyorum boticelli tablolarını hatırlatırcasına bulutların arasından süzülen ilahi ışığa rağmen," dediğimde, "unutma o yağmurun sonu aynı zamanda bir sonraki yağmurun başlangıcı," demişti.

"yemedim," demiştim ve sonra çok gülmüştük.

*

ihsan oktay anar benim için türkçe edebiyatın eternal sunshine of the spotless mind'dıdır. genel kanının aksine, seveninin bol olması kalitesinden ve kıymetinden bir şey götürmez.

evet okudum. hem de bütün kitaplarını.

*

'turgut' bu, hepimize 'uyar'.

*

hayatımdaki en önemli üç kişiyi pazartesi günü tanıdım ben. galiba bir tek 'o kız' salıya denk gelmiş: "salı günü. saat yaklaşık öğleden sonra bir... eminim, çünkü o dersi üç defa aldım."