eğer sıralama yapılsa ikinci cümlenin "tanrı öldü" olacağına da...
ama üçüncü sırayı, "panta rhei"den mülhem "aynı nehirde iki kez yıkanamazsın" mı alır, yoksa 'königsbergli' bir dünya vatandaşının şiirlere de konu olmuş, "üzerimdeki yıldızlı gök ve içimdeki ahlâk yasası" itirafı mı, bundan emin değilim.
Birde tek bir şey biliyorum o da hiçbir şey. Benim bilgim bir başkasının bilgisi yanında hiç. Sevgiler.
YanıtlaSilbu benim listem. belki de gerçekler bundan çok farklıdır.
YanıtlaSilverdiğiniz örnek beni eskilere götürdü. anlatacaktım, sonra zaten anlattığımı hatırladım: https://verbumnonfacta.blogspot.com/2018/09/russel-paradoksu.html?m=1
üzerimdeki yıldızlı gök büyüktür diğerleri...
YanıtlaSilmatematik biliyorsunuz, amenna. ama güzellik ya da mana değil yarıştırdığımız. dillere persenk olmak.
YanıtlaSilyarıştırmıyorum zaten sadece diğer üç kural bende 'üzerimdeki yıldızlı gök' kadar tesirli yahut tılsımlı olmadı. ayrıca integralim zayıf benim. sahi; 'bu yıldızlı gökler, ne zaman başladı dönmeye?'
YanıtlaSilbenim için mehmet güreli ile birlikte dönmeye başladı. ama asıl başlangıcı, yani şiirin ömer hayyam'ın işi olduğunu ise bedia ceylan güzelce'nin 1473 adlı romanından sonra öğrenmiştim.
YanıtlaSilhatta, -o eksik bilgimle- günümüze ait bir şarkının sözlerini tarihi bir romanda kullanmış olmasını yazarın hanesine artı olarak işaretlemiştim.
sorunuza gelince, "uçurtmanın kaçışı" ile olmalı.
ömer hayyam'ın olduğunu biliyor idim... mehmet güreli'den muhakkak biliyorsunuzdur, 'homage to Ömer Hayyam' dinlemenizi öneririm ama yüksek seste lütfen-depresif etkisi var, ya da dinlemeyin-... sorumun cevabı 'umrumda' elbette ayrıca 'uçurtma' şarkısını da sizden öğrenmiştim, yazmıştınız diye hatırlıyorum bir ara... söz dönüp dolaşıp müziğe geliyor işte yine! :)
YanıtlaSil'umrumda'yı bilir, dinler, sever ve sayarız.
YanıtlaSilşarkılara gelince; iki mehtap arasında'ya* bakmanızı tavsiye ederim. tam da "şarkılar ateştir" dediği yere. galiba orası, sözün dönüp dolaşıp neden şarkılara geldiğini iyi anlatır.
*:kemal sayar
"en iyi bildiğim, hiçbir şey bilmediğimdir.."
YanıtlaSilNe romantik bi cümle. Oysa herkes bu cümleyi orda bi köşede bırakır. Gerçekten ne demek ister bu cümle?
siz künhüne vardınız mı, verbumnonfacta?
sevgili bilin(e)neyen,
YanıtlaSilben olsam, "bildiklerimin hayat karşısında bir ederi yok," derdim. benim cümlem budur.
sanırım bu cevap yeter.